1-s-b-6217-100

Platsannons: Sjöfartsforum söker ny chef

Vår nuvarande chef går vidare till nya utmaningar, och vi söker nu en efterträdare. Vill du vara med och utveckla den maritima näringen är detta ett uppdrag för dig.


A-62-18
Sjöfartsforum är en intresseförening för det nationella maritima klustret med uppgift att driva klustergemensamma frågor för en stark maritim näring. Föreningen ska arbeta för ökad kunskap om sjöfarten och det svenska maritima klustret samt för goda konkurrensförutsättningar för dess aktörer.

Sjöfartsforum ska även bidra till att samhällets uppfattning om sjöfarten och maritima verksamheter är tydlig och positiv. Den maritima näringen ska utvecklas och betraktas som en självklar svensk basnäring och det maritima klustret ska vara starkt. Utnyttjande av vattenvägen och sjöfartens andel av Sveriges inrikes transporter ska öka.

Vi söker dig som har relevant utbildning eller har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. Som person har du lätt för att samarbeta och knyta kontakter, tycker om att nätverka och är bekväm med att representera branschen nationellt och internationellt. Du är prestigelös och förstår vad det innebär att leda en medlemsstyrd organisation. Har du tidigare ledarerfarenhet och branscherfarenhet är det meriterande.

En viktig del i uppdraget är att fortsätta satsningen på att stimulera till starka nätverk och god samverkan mellan de maritima aktörerna. Kansliet, som ligger i Stockholm, består av chef och en medarbetare.

För mer frågor om verksamheten och tjänstens innehåll kontakta:
ordförande Claes Berglund, e-post: claes.berglund@stena.com, vice ordförande Mikael Castanius, e-post: mikael.castanius@transportforetagen.se eller vice ordförande Kenny Reinhold, e-post: kenny.reinhold@seko.se.

Välkommen med din ansökan senast den 11 mars till: Mikael Castanius, Sveriges Hamnar, Box 5384, 102 49 Stockholm eller e-post enligt ovan.

Ladda ner platsannonsen >>

1a-6129

Dela med dig: