1a50610

Grattis Göteborgs Hamn! Bäst hamnkommunikation i världen!

Vi gratulerar Göteborgs Hamn som tilldelats guld i ” Port Communications Award” för bästa hamnkommunikation i världen!

Priset för årets bästa kommunikationsinsats delas ut av den internationella hamnorganisationen IAPH. Det var Göteborgs hamns webbkoncept ”Svenska Exportframgångar” som gjorde att de fick första pris. Webblösningen visar på ett enkelt sätt upp betydelsen av en väl fungerande logistikkedja och hur viktig Göteborgs Hamn är för svensk exportindustri.

I ”Svenska Exportframgångar” har man lyft svenska exportföretag och deras produkter, exempelvis Absolut Vodka, Billerud Korsnäs och Volvo, för att visa hur de färdas över haven till städer som New York, London och Tokyo. Hamnen har tagit fram webblösningen i samarbete med sin reklambyrå Valentin & Byhr.

Cecilia Carlsson, kommunikationschef på Göteborgs Hamn säger ”Vi är väldigt stolta och glada över att få det här prestigefyllda priset. Förhoppningsvis kan det inspirera andra hamnar i kommunikationsarbetet med att nå ut med budskapet om hamnars betydelse för samhället.”

Vad är Port Communications Award och IAPH?
Port Communication Award skapades 2011 för att inspirera till förbättrad kommunikation i världens hamnar och tydliggöra vikten av kommunikationsinsatser för att berätta om hamnar betydelse för omvärlden.
IAPH är en internationell sammanslutning av hamnar och företag inom shipping. Organisationen främjar samarbete mellan hamnar, är rådgivande till FN och aktiv för att utveckla internationell handels- och havspolitik. Organisationen består av cirka 350 medlemmar från cirka 90 länder.
”Svenska Exportframgångar” går att se på Göteborgs Hamns webbplats

Källa/bildkälla: Göteborgs Hamns webbplats

Dela med dig: