1a50611

Almedalsveckans maritima mingel och gästtalare är klara. Anmälan har öppnat!

Som vanligt arrangerar vi maritima kvällsmingel under Almedalsveckan i Visby, i år under tre kvällar; måndag 29 juni – onsdag 1 juli. Precis som tidigare har varje dag sin speciella gästtalare. Lite mat och dryck serveras och minglena är självklara mötesplatser. Bjud med dina kunder, kontakter och kollegor och kom träffa intressanta människor. Utveckla dina nätverk med maritima kontakter och var med i diskussionen om maritima näring och viktiga transportfrågor. Välkommen till Maritima Mötesplatsen, Hamngatan 1 i Visby!
Obs! Förhandsanmälan krävs – se nedan.

Årets Maritima mingel och gästtalare är:

Måndag 29 juni, 17.00 – 19.00:
Därför måste transportpolitiken vara trafikslagsövergripande
Samhället behöver ett robust, kostnadseffektivt och hållbart transportsystem. Sjöfarten och den nya inlandssjöfarten är två av fem trafikslag. Alla behövs – både för gods- och passagerartransporter.  Men hur säkerställer vi att trafikslagen utnyttjas mest optimalt?
Gästtalare: Jessica Rosencrantz, Riksdagen, M, vice ordförande Trafikutskottet


Tisdag 30 juni, 17.00 – 19.00:
Sjöfarten och näringsutvecklingen – Sjöfarten och näringsutvecklingen – vilka är möjligheterna?

Sjöfarten ingår i den maritima basnäringen. Svensk maritim verksamhet innebär jobb, kompetens och konkurrenskraft. Sjöfartens tjänster bidrar dessutom till hela Sveriges industri- och näringslivsutveckling och till ett hållbart transportsystem. Hur kan fokus på sjöfartsfrågorna öka?
Gästtalare: Ulrica Messing, politiker, mångsysslare och ordförande Göteborgs Hamn AB

.

Onsdag 1 juli, 17.00 – 19.00: Sjöfarten och samhällsnyttan – Sjöfarten och samhällsnyttan – vad vinner Sverige?
Sjöfarten och den maritima näringen levererar inte bara konkurrenskraft, utan också stor samhällsnytta. Hela samhället, industrin och handeln och alla invånare är beroende av sjöfarten och vattenvägen. Hur kan sjöfarten öka och samhällsnyttan utvecklas? Och vilka blir effekterna?
Gästtalare: Ilmar Reeparlu, politiker och ordförande Copenhagen Malmö Port

 

Observera att för deltagande krävs föranmälan.
Vi måste ha din anmälan senast kl 20.00 dagen innan. Anmäl dig här!

 

Dela med dig: